Så installerar du en våtrumsvägg som en riktig snickare

Tillsammans med branschorganisationerna; GVK, MVK, BKR, byggföretagen; JM, NCC, PEAB, Skanska och småhustillverkarna (TMF), försäkringsbolagen; Dina försäkringar, Folksam, GAR-BO, If, Länsförsäkringar och Trygg-Hansa samt Svensk Byggtjänst har Säker Vatten arbetat med projektet Bygg Badrummet Rätt.

Man har där tagit fram gemensamma typlösningar för badrummet, och specifikt tittat på hur en våtrumsvägg som även är en yttervägg, samt ett mellanbjälklag bör vara utformat för att undvika vattenskador och få en trygg konstruktion.

2012 presenterades typlösningen för en våtrumsvägg som en innervägg fram, och nu kan den alltså kompletteras med ytterligare delar i våtrummet.

Våtrumsväggen 2012 är ett alternativt byggsätt som uppfyller kraven enligt branschregler Säker Vatteninstallation. Väggen som är en skivkonstruktion klarar kraven på skruvinfästningar i våtzon 1 enligt 2.11.1 i branschreglerna 2011

Väggen har provats i full skala vid SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås.

Branschregler Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador,legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både VVS-företag och produkter. I systemet ingår auktorisation av VVS-företag och utbildning av VVS-montörer, arbetsledare med flera. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för brukaren.

De auktoriserade företagen hittar du här, för att få en säker och trygg VVS-installation. Företagen är utbildade i branschreglerna och utför installationsarbetet efter regelverket, vilket bland annat försäkringsbolag, kommuner och större beställare kräver.

Gå gärna in på säker vatten för att läsa mer >>

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera