90 år gammal kvinna testar den virtuella världen

Kolla in 90 år gammal kvinna testar den virtuella världen i klippet ovanför.

Du drar en hjälm över huvudet, och plötsligt är du inne i en virtuell värld som verkar helt verklighetstrogna. Du kan köra runt, slåss, ras och flyga, göra saker gamers har aldrig gjort förut. Vad var en gång grejer Hollywood fantasi blir nu verklighet. En start som heter Oculus VR skapar personliga virtuell verklighet glasögon kallas Oculus Rift för alla att använda.

Här är allt vi vet om Oculus Rift hittills i termer av specifikationer, funktioner, plattformsstöd och totala potentialen.

Vad är Oculus Rift?

Uppfanns av en VR entusiast vid namn Palmer Luckey är Oculus Rift en uppsättning virtuell verklighet glasögon som kommer att arbeta med din dator eller mobila enhet. Efter att han visade en prototyp på E3 spelkonvent under 2012, Luckey grundade Irvine, Kalifornien-baserade Oculus VR med Brendan Iribe, som blev vd. De två inledde ett Kickstarter-projektet i augusti 2012 för att sälja prototyp utvecklare versioner av Oculus Rift, höja $ 2,4 miljoner. Sedan sälja utanför original Oculus Rift Development Kit, har företaget lanserat en uppfräschade $ 350 Development Kit 2 (DK2) modell och samtidigt fortsätta att arbeta på sin slutliga konsumentversion.

På 25 mars 2014, var Oculus VR köptes av sociala nätverk jätten Facebook för en kombinerad $ 2 miljarder. Facebook VD Mark Zuckerberg sade att headsetet “har möjlighet att skapa den mest sociala plattformen någonsin,” även om vi inte vet exakt hur webbplatsen kommer att använda Oculus Rift. I en intervju med Polygon, Luckey sagt att Oculus VR fortsätter att fungera i sin Irvine högkvarter, och kommer att använda Facebooks stöd för att skapa en bättre och mer prisvärd produkt.

 

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera