Så blir du expert på SEO – 10 tips

10 SEO-tips som kommer öka trafiken till din webbplats markant

Här är 10 snabba tips för sökmotoroptimering (SEO – Search Engine Optimization) för att driva besökare till din webbplats.

De flesta  med viss erfarenhet inom webbdesign eller nybörjarkunskaper inom SEO ska kunna fixa detta utan problem.

  1. Om du absolut måste använda Java script rullgardinsmenyer, bildkartor eller bildlänkar, se till att sätta textlänkar någonstans på sidan för spindlar att följa.
  2. Innehållet är A och O, så se till att ha bra, välskrivet, och unikt innehåll som kommer att fokusera på dina primära sökord eller fras.
  3. Om innehållet är kung, så är länkar drottning. Bygg ett nätverk av bakåtlänkar (inkänkar) med kvalitet. Kom ihåg att om det inte finns någon bra, logisk anledning till en webbplats att länka till dig, vill du inte ha länken.
  4. Var inte besatt av Pagerank. En webbplats med lägre PR kan faktiskt konkurrera ut en med en högre PR.
  5. Se till att du har en unik, sökordsfokuserad “Title tag”, titel-taggen ska vara på varje sida på din webbplats. Och, om du måste ha namnet på ditt företag i den, lägg den i slutet. Om du inte är ett känt namn, kommer ditt företagsnamn förmodligen få några sökningar.
  6. Färskt innehåll kan bidra till att förbättra din ranking. Lägg nytt, användbart innehåll till dina sidor regelbundet. Färskt innehåll lägger relevans till din webbplats i ögonen på sökmotorerna.
  7. Se till att länktexten för länkar till din webbplats och inom din webbplats använder ditt sökord. Med andra ord, om ditt mål är “skidglasögon”, se till att länktexten är “skidglasögon” i stället för “Klicka här”.
  8. Fokusera på sökfraser, inte enstaka sökord, och sätt din geografiska hemvist i din text (“besök vår butik i Stockholm” inte bara “besök vår butik”) för att hjälpa dig att synas i lokala sökningar.
  9. Designa inte din webbplats utan att ta hänsyn SEO. Se till att din webbdesigner förstår dina förväntningar på organisk SEO. Att anpassa din nya, coola Flash-baserade webbplats efteråt duger inte. Webb-spindlar hanterar text, inte Flash eller bilder.
  10. Använd sökord på ett lämpligt sätt i textlänkar, bild ALT-attribut och även i ditt domännamn.

 

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera