Så gör du tzatziki

Ingredienser

4 portioner

  • 1/2 liter naturell yoghurt. Gärna matlagningsyougurt med hög fetthalt.
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 grovt riven gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • vitpeppar

Tillagning

Riv gurkan grovt och låt den rinna av i ett durkslag och pressa ut vätskan med händerna.

Blanda alla ingredienser i en skål, rör om och smaka av med salt och vitpeppar. Låt stå ett par timmar före servering.

Servering

Om man använder yoghurt som är lättrinnig så måste man lägga yoghurten i ett kaffefilter och låta vätskan rinna av ett par timmar innan man blandar ihop tzatzikin. Det idealiska är att använda yoghurt med samma konsistens som creme fraiche

Passar utmärkt till förrätt, sås till grillat kött eller som dipp till chips.

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *