Så gör du pizzasallad

Ingredienser

  • 1 dl olja
  • 1 dl vitvinsvinäger (6% ättiksprit), alt. 1/4 dl 24% ättiksprit
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 medelstort vitkålshuvud
  • strimlad inlagd paprika
  • ev. lite krossad ananas
  • mellanmalen svartpeppar

Tillagning

Börja med att strimla vitkålen och lägg den i en plast- eller glasskål. Blanda sedan samman olja, vinäger, vatten och salt. Häll vätskan över salladen och smaksätt med svartpeppar. Salladen smakar bäst om den får dra minst en dag i kylskåp, och rörs om några gånger under tiden. Den klarar sej minst 7 dagar och kallas därför också för veckosallad, men då innehåller den purjolök och morötter istället för ananas.

Tips

  • Använd ättiksprit för att hålla kostnaden nere då vitvinsvinäger endast innehåller ca 6% ättiksprit.
  • Koka upp vätskan innan den hälls över salladen. Detta gör kålen mjukare och den behöver inte dra lika länge.
  • Tillsätt en eller två matskedar socker till vätskan som smakbrytning.
  • För att få salladen lite mjukare kan man knåda eller ”stöta” kålen.
Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera