Så gör du köttfärssås och spagetti

Ingredienser

4 portioner

  • 400–500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1–2 msk matolja eller margarin
  • 1–2 gula lökar (beroende på storlek)
  • 1 klyfta vitlök, pressad (valfritt)
  • 1/2 paprika, hackad
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 burk (400 g) krossade eller passerade tomater
  • örtkryddor, t ex basilika, oregano och timjan (1/2–1 tsk av varje)
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk chilisås (valfritt)
  • (vatten, mjöl)

Tillagning

Häll olja eller smält margarinet i en panna eller gryta. Bryn den hackade löken, paprikan och vitlöken tills de får färg, därefter bryner du köttfärsen tills den får en fin gråaktig färg. Tillsätt de krossade tomaterna, ketchupen och kryddorna. Låt allt sjuda ca 10 minuter, rör om då och då. Önskas en tjockare sås, red med vatten och mjöl. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Serveras med pasta och riven ost.

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera