Så gör du klassisk korvstroganoff

Det här receptet på korvstroganoff smakar lika gott som det ser ut

Recept på klassisk, god korvstroganoff

Det här är ett riktigt bra recept på korvstroganoff. Du kan så klart variera ingredienserna utifrån eget tycke och smak och sätta din egen prägel på rätten. Genom att exempelvis lägga till röd eller gul paprika gör du din korvstroganoff ännu godare.

Ingredienser

  • 400 g falukorv (vanlig sojakorv som skivas fungerar bra som alternativ)
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • peppar
  • eventuellt salt
  • 1 dl crème fraîche

Tillagning

  • Skär falukorven i skivor och därefter skivorna i strimlor. Skala och hacka löken.
  • Bryn korv, lök och paprikapulver i en stekpanna.
  • Tillsätt tomatpuré, senap, buljongtärning, peppar och vatten och låt puttra i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt crème fraîche och koka upp. Smaka av med salt.

Servering

Korv Stroganoff kan serveras med kokt eller stekt potatis, potatismos, makaroner eller ris och med en grönsallad och brödbit till.

Recept på korvstroganoff när tiden är knapp

Ingredienser

  • Falukorv, grillkorv, eller liknande.
  • Grädde, matlagningsgrädde eller valfritt vegetabiliska alternativ. Crème fraîche eller liknande fungerar också bra.
  • Ketchup.

Tillagning

  • Skär korven i strimlor eller slantar.
  • Stek korven i lite matfett i en stekpanna tills den fått färg.
  • Tillsätt grädden. Önskas en fettsnålare variant kan istället mjölk och lite redning eller mjöl användas.
  • Tillsätt ketchup och rör om.
  • Låt bubbla några minuter.
  • Krydda med vad du vill, förslagsvis svartpeppar, chilipulver eller dylikt.

Servering

Serveras helst med kokt ris, men har du inte tid med det så går snabbmakaroner lika bra.

Källa: sv.wikibooks.orgsv.wikipedia.org

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *