Så gör du kladdkaka

Ingredienser

10 portioner

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st ägg

Garnering

  • 1 msk florsocker

Tillbehör

  • 1 paket grädde, lättvispad
  • 1 paket vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och eventuellt en smaksättning.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera