Så gör du kanelbullar

Ingredienser

20 st

  • 75 g smör
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl mjölk

Fyllning:

  • ca 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kanel

Garnering:

  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker.

Tillagning

  • Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke.
  • Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
  • Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
  • Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig.
  • Låt den jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250°.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  • Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25×50 cm.
  • Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel.
  • Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle.
  • Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda.
  • Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar.
  • Jäs bullarna under bakduk ca 30 min.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda mitt i ugnen 6–8 min.
  • Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Servering

Servera gärna med ett glas kall mjölk

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *