Så gör du en extra kladdig kladdkaka

Ingredienser:

2 ägg

2.5 dl socker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

100g smör

1 dl mjöl

1/2 tsk salt

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Smält smöret i mikron eller i en kastrull

3. Vispa ägg och socker poröst

4. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker och salt

5. Rör ihop de torra ingredienserna med äggsmeten och rör ner det smälta smöret

5. Häll ner smeten i en form med avtagbara kanter (brödad eller klädd med bakplåtspapper)

6. Grädda i 10-15 minuter (ju kortare tid desto kladdigare kladdkaka)

7. Låt den extra kladdiga kladdkakan svalna

8. Pudra kladdkakan med lite vaniljsocker innan du serverar med vispgrädde

Njut!

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *