Så gör du blåbärspaj

Ingredienser

4 portioner

Två varianter; med pajskal eller med smuldeg.

*Pajskal:

3 dl vetemjöl

3 msk socker

100 g smör (smält)

1 ägg

1 msk bakpulver

3 dl blåbär (eller 225g)

*Smuldeg:

3 dl vetemjöl

1 dl socker

150 g smör (kallt smör)

1 ägg

3 dl blåbär (eller 225g)

Tillagning

Degen för Pajskalet: Finfördela smöret i mjölet med fingrarna, tillsätt därefter vattnet och arbeta sedan ihop degen snabbt så att den blir smidig. Lägg degen i en plastpåse eller i en bunke och låt ligga i kylen i ca. 20 minuter. Tag sedan ut den och tryck ut den i en pajform, nagga den med t ex en gaffel.

Båda degarna

Kan penslas med ägg innan gräddning om så önskas.

Grädda i ugn i ca. 200 grader C i 25 minuter.

Servering

Glass är ett gott tillägg, lika så vispgrädde.

Dela: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ: google_plusrss

Kommentera